JellyPages.com

Friday, December 11, 2009

DONE MY SPM EXAMINATION



at last , selesai jugak aku menghadapi 'peperangan' penentuan future aku nie. SPM,dowh! mana boleh main2. tp dlm masa yang sama,aku cuakla jugak nak hadapi keputusan nanti. tapi xpe. aku dah buat yg terbaik n right now, just berserah n tawakal. hari nie hari kedua aku  meninggalkan zaman persekolahan yang banyak mengajar aku erti kedewasaan. flash back balek an perjalanan hidup aku sepanjang bergelar 'STUDENT' nie, banyak manis n pahit. together with my buddies, laughing, crying, n everything we did together! facing backstabber yang selalu wujud walau di mana saja. but what ever it is, i will keep this memories till death. bukan senang dowh nak hadapi semua nie. tapi thanked God aku cekal hadapi semua nie dgn bantuan n adanya insan2 yg aku sayang membakar semangat aku balik. aku story cket la eyh pasal asal usul aku dicurahkan ilmu. mula2 aku jejak kaki kt TADIKA MORNING STAR,SITIAWAN. tadika tuh actually tadika inggeris+chinese. n kat cni jugak aku blaja bahasa mandarin taw! memang best! dan dari sini juga, i met my BFF, JAMIE TEON. she's da sweetest buddy i ever had!! n i do love her s much s i love myself! aku masuk cni umur 4thn. n skali dgn my bro, tengku nabil. tapi dye masuk dulula. aku aktif kat tadika. masuk menari tarian tradisional dgn VIVEK RAJ . he's my partner menari tarian tradisional nie. cyesly, he looks matured, cute that time wearing sampin n songkok kot if i'm not mistaken. tengah syiok2 menari, sampin vivek nie terlondeh! hahaha! malu2. nasib baik aku control ayu selamba menari. last2, vivek buka sampin dye n teruskan menari bersamaku! hik3~ u're so funny la,vivek. but boy! u're my BFF! banyak lagila yg aku masuk, tarian hawaii, tarian moden, tarian sume jenis tarianla!! ;D yang xtahan nya, that time gaks,abg aku masuk drama. dye jadik SULTAN MAHMUD/SULTAN MANSUR, xingtla. mmg gah giler n balik tuhh memang kena down dgn aku! eala, dye actor pemalula kununnye. haha~ n,perjalanan hidup aku dteruskan apabila masuk darjah 1-6 di SK METHODIST ACS SITIAWAN. dgn abg aku gaks, mmg xleyh dipisahkn. hehe. sepanjang tempoh 6thn kt sini, aku da jumpa dgn BFF aku lagi. means that, berkumpul banyak lagila. kat sini,aku jumpa dgn FAZA,JAMIE(kwn tadika),VIVEK(kwn tadika),LIYANA,ADIBAH,RACHEL,SZE HSIEN,AUDRINA,KRISTIE,KAREN n many more. nak list kat sini terlalu ramai kowt. time skola rendah, aku maju sket. jadik ketua kelas dari darjah 1-4 n pengawas skola darjah 5-6. pastuh,UPSR 5A dpt tawaran g MRSM TERENDAK,MELAKA. b4 dat,masuk jap SMK METHODIST ACS SITIAWAN . 2bulan jea then baru dapat tawaran asrama. bermula era skola menengah aku slame 3thn d sana. byk bnda yg aku blaja kt sana. eala,da kena mula basuh baju sendiri,n everything must b done sendirik n dgn kwn. kat snini,aku jumpa BFF aku. DANIA,NADIA AMIRA,CHE SAIFUL HAFIZ,AMIR HAKIM,AISAR,WAN NISA(rum8 aku),KAK PUT,KAK ZAR n many more. next, time form 4 aku pindah ke skola yg aku sendirik xjangka aku boleh masuk situ,iaitu..SMK CONVENT SITIAWAN (conswan) ! time form 4 mmg thn yg sgt sucks buat aku. time form 4 ni,aku kat kelas 4SC2, aku bertemu dgn kwn makan kwn.cyes,dowh! aku dah anggap dye cm adek bradik sendrik n aku bukan jenis org yg cpt share everything yg jadik dlm life aku kt org.tp dgn minah nie,aku cite everything! rupe2 nye,dye backstabber paling hot yg penah aku jumpa.dye sengaja reka macam2 cite sal aku n sebarkna.tapi thx a lot gak kt Minah nie.eala sbb dye , aku jadik HOT! hahaha. kalau ko baca apa yg aku tulis nie,sendirik maw ingatla,sayang! haha. biarkan cite sal dye. kat conswan nie plak,aku jumpa dgn BFF aku, AMNOR IZATI n AMAL . dua org cewek nie, GUARDIAN ANGEL aku. we share our joy n sadness together. gosip jua bersama! gaduh, merajuk pown sama2. bak kata org sama2 la! hehehe~ kami serasi even kami punya cerita n character yg berbeza. kat conswan nie jugak,aku jumpa kwn yg sentiasa DEKAT dgn aku n motivater xbergaji aku,SHAZLIANA. n akhirnya..tanggal 10/12/2009. menjadi noktah aku sebagai WARGA CONSWAN. more or less, aku syg la jugak skola nie .. (^_^)

4 comments:

azrul azwar said...

aduh!!sakitnye mate nak bace...
name aku takde un?
hehehhehe~~
juz kidding..

NABILANADZIRRUDIN said...

hehehheehe. ade byk site g bang yg nk dikarang. mane taw nama abg tersenarai ke?? heheh

azrul azwar said...

hahaha..ok2~
ill wait for it...:D

NABILANADZIRRUDIN said...

yea juz wait 4 it yeahhhh(^_^)